BRICO CONSELLS

Benvinguts als nostres consells pràctics de ferreteria i bricolatge! Si voleu fer una tasca de bricolatge o ferreteria, aquí trobareu informació útil sobre com fer la feina de manera segura i eficaz. Utilitzarem exemples pràctics per ajudar-vos a aprendre habilitats i tècniques de ferreteria i bricolatge. Aprendreu sobre les eines i els materials necessaris per completar els projectes i també com completar la tasca amb seguretat. Trobereu quines són les les precaucions necessàries per protegir-vos a vosaltres mateixos i a la vostra propietat. Gràcies per visitar-nos i esperem que gaudeixis del teu viatge d’aprenentatge!

trepant-paret
Herramientas eléctricas

QUÉ BROCA ESCOGER

Quan es tracta de trepar materials d’obra, els materials més comuns són rajoles, gres, plàstic, metalls, fusta i vidre. Per a cada material, es requereixen diferents tipus de broques per obtenir el millor rendiment i precisió. Cal tenir en compte la qualitat de les broques, així com les mesures de seguretat necessàries per minimitzar el risc d’accident. Les millors broques són les multiús o universals, ja que permeten trepar sense percussió i són adequades per a materials fràgils com les rajoles o el marbre, així com per a materials duríssims com el gres. És important utilitzar la broca adequada al material a treballar, ja que en cas contrari, a banda que no es realitzarà bé la feina, també s’augmenta el risc d’accident.

Saber más
brocas
Herramientas eléctricas

LOS PRINCIPALES TIPOS DE BROCAS

Aquest article aborda els principals tipus de broques utilitzades per foradar metalls, fusta, plàstics, materials d’obra, vidre i altres materials. Les qualitats varien segons l’aliatge, el mètode i la qualitat de fabricació. Les broques més comunes són les de HSS laminat i rectificat, multitú, estàndard per parets, tres punts per fusta, llargues per fusta, planes o de pala i per acoblaments en fusta. Les broques d’avellanar i de vidre estan especialment dissenyades per a aquests materials, i les corones o broques de campana són utilitzades per fer orificis de gran diàmetre. Per taladrar a una profunditat exacta, és necessari utilitzar límits de profunditat o guies amb límit en el propi trepant.

Saber más
tornavis-us
Herramientas eléctricas

CÓMO ESCOGER VUELVISES SIN CABLE

Els tornavisos sense cable són una eina cada cop més comuna en el sector de la construcció. Són lleugers, manejables i molt útils per a treballs de cargolat. Amb aquest article s’expliquen les consideracions bàsiques i els tipus d’ús que cal tenir en compte a l’hora de triar un bon tornavís sense cable, com ara el voltatge, el nombre de bateries, el par d’estrènyer, les velocitats mecàniques, el temps de càrrega, funcions com el gir reversible i els indicadors de sentit de gir i l’estat de la bateria. A més, s’analitzen les característiques ergonòmiques de l’empunyadura per a treballs en llocs de difícil accés.

Saber más
trepant-bosch-util
Herramientas eléctricas

QUÉ TALADRO ESCOGER

En aquest article es presenta una guia sobre els diferents tipus de trepant disponibles actualment i les seves característiques especials, així com els avantatges i desavantatges que ofereixen. Es destaquen els trepant amb cable, els sense cable (amb bateria) i les bateries de liti i níquel-cadmi. A l’hora de triar un trepant, es recomana tenir en compte el seu voltatge, la potència, el control de velocitat, la reversibilitat i la percussió, depenent de les necessitats.

Saber más
caixa-eines
Herramientas manuales

QUÈ NO POT FALTAR A LA TEVA CAIXA D’EINES?

Una senzilla caixa d’eines és essencial per fer reparacions de bricolatge o tallar emergències domèstiques a casa. Aquest article presenta una llista de les eines bàsiques necessàries per aquest propòsit, com ara martells, tornavisos, alicates, alicates pelacables, claus angleses, tenalles, espàtules, cúters, llimes-raspes, cintes mètriques i nivells de bombolla. També són útils altres articles com cola, cargols, femelles, tacs, claus de ganxo, hembrilles, cinta tefló i cinta aïllant negra.

Saber más
barniz-madera
Pintura

ENVERNISSAR DIFERENTS SUPERFÍCIES

Aquest article descriu els passos a seguir per envernissar diferents superfícies de fusta. Inclou les indicacions necessàries per preparar la superfície i aplicar el vernís, així com els productes específics per a superfícies exteriors i en mal estat. També es descriuen els diferents tipus de vernissos disponibles en el mercat, des dels clàssics imitació fusta fins als llisos i semitransparents, i els diferents mètodes d’aplicació. En general, se recomana aplicar dues capes de vernís per obtenir un acabat de qualitat.

Saber más
cafeteras-tipo
Menaje

COM SABER QUINA CAFETERA COMPRAR

i ha moltes formes de fer cafè: podem usar la típica cafetera de fogó de tota la vida, comprar-nos una moderna cafetera automàtica o potser les cafeteres de degoteig, les mono dosi o les expresso. Depenent del fanàtic que siguem del cafè o del nombre de persones que prenen cafè a casa, podem decidirnos per un tipus de cafetera o un altre.

Saber más
ganivets-cuina
Menaje

CONSELLS GANIVETS

donar a conèixer les característiques dels ganivets bàsics més comuns i els consells per mantenir-los en bones condicions. S’estudien l’oferiment de materials com l’acer al carboni, l’acer inoxidable, l’acer inoxidable d’alt carboni, el super acer inoxidable amb aliatge d’acer i la ceràmica. També s’expliquen les funcions i usos dels diferents ganivets i es detallen les cures necessàries per mantenir-los en bones condicions.

Saber más
vitroceramica-olla
Menaje

CONSELLS PER EL MENATGE

A l’hora de comprar menatge per la cuina, cal tenir en compte el tipus de cuina, el material del qual està fet, el seu gruix i les seves propietats. Les paelles, olles i cassoles de ferro colat, d’acer inoxidable i les capes fetes d’acer inoxidable són bones opcions per utilitzar a una cuina d’inducció. Els recipients antiadherents permeten coccions ràpides, gairebé sense greixos i sense que els aliments s’enganxin, però cal assegurar-se que el revestiment sigui bo i tenir cura i manteniment adequat. Les cuines de gas són les més ràpides, encara que són les més brutes, mentre que les cuines vitroceràmiques són fàcils de netejar i són més barates que les d’indu

Saber más
reparar-wc
Fontanería

COM ARREGLAR UN WC

Aquest article descriu com arreglar un wc mitjançant els passos següents: tallar l’aigua i separar el flexo, retirar la tapa de la cisterna, buidar la cisterna, canviar el descarregador i la vàlvula d’ompliment amb el flotador, i col·locar els últims detalls. Finalment, s’aborden alguns problemes freqüents, com el degoteig constant de la cisterna, el desbordament d’aigua de la cisterna, o que es trenqui o que perdi aigua el flexo. Aquesta guia és útil per aquells que desitgin arreglar el seu wc de forma fàcil i ràpida.

Saber más
aixeta-de-pas
Fontanería

CONSELLS PER CANVIAR L’AIXETA DE PAS

Aquest article descriu els consells per canviar l’aixeta de pas per rentadora/rentaplats. Primer, es talla el pas general d’aigua i es treu la clau. Després, es neteja l’interior, s’afegeix un embellidor a la nova clau, es col·loca la clau en la posició adequada, s’afegeix un flexo de connexió i es fa una comprovació per assegurar-se que la clau està bé tancada. A més, s’indica donar tefló a la rosca de la clau, col·locar un prolongador per augmentar la longitud i finalment, roscar el conjunt de manera adequada.

Saber más
maneta-porta
Cerrajería

QUIN NIVELL DE SEGURETAT TINC A CASA MEVA?

Aquest article explica com millorar el nivell de seguretat de la llar mitjançant la inversió en 3 capes de protecció: resistència física i protecció, detecció i avís del robatori, així com protecció interior. L’article també ofereix recomanacions sobre com dissuadir al lladre o retardar el robatori. Per valorar el nivell de seguretat d’una porta, es recomana demanar informació al venedor sobre els certificats UNE-EN1627:2011 i UNEEN85160:2013.

Saber más
Tornillería

COM TRIAR CARGOLS

En aquest article es descriuen els diferents tipus de cargols segons el seu material, les seves parts, el seu ús i els consells per treballar amb fusta i aglomerat. És important triar el cargol adequat per al treball que s’hagi de fer i tenir en compte el material sobre el qual s’ha de col·locar.

Saber más
Cola blanca fuster amb pinzell
Adhesivos

CONSELLS PER ADHESIUS

L’adhesiu de contacte a base de policloroprè i resines sintètiques és un producte universal que es pot utilitzar per unir fusta, suro, teixits, metalls, goma, cuir, etc. És fàcil d’extendre, inflamable i ofereix una unió instantània, però no s’aconsella utilitzar-la per elements sotmesos a esforços de tracció ni amb materials com el porexpan. També es fa servir l’adhesiu de cianoacrilat, molt utilitzat per reparar peces trencades, però amb poca resistència a l’aigua i a la llum solar, i no s’aconsella utilitzar-lo per a vidres.

Saber más
pintor paret
Pintura

QUÈ NECESSITEM PER A PINTAR PARETS?

Aquest article proporciona una orientació sobre els materials i productes necessaris per pintar parets. Les pintures es poden classificar en acríliques i sintètiques. Els materials que cal tenir a l’abast són un rotllo de paper ondulat, una espàtula, un tac d’esmeril, massilla plàstica, cinta krepp, un pinzell o brotxa, un rodet de llana o fibra sintètica, un allargador prolongador de rodets, una cubeta per pintura plàstica, una escala d’alumini i pintura antihumitat. La qualitat de la pintura es tradueix per la seva capacitat de cobriment i es recomana evitar les pintures molt barates.

Saber más
Claus de seguretat
Cerrajería

QUINA ÉS LA MILLOR CLAU PER CASA MEVA?

En un mercat saturat de productes de seguretat, triar la millor clau per a la nostra llar no és una tasca fàcil. En aquest article es donen les característiques i les recomanacions per triar una clau anti bumping que ofereixi una seguretat real per la nostra instal·lació, com una clau d’alpaca amb partícules de plata, coll de llargada suficient per travessar portes de seguretat, un gran combinatòria amb disseny específic per evitar tècniques com el bumping i un element giratori amb 3 bloquejadors de control. A més, s’exposen les recomanacions necessàries per evitar duplicats fraudulents.

Saber más
tacs fixació
Tornillería

COM TRIAR EL TAC ADEQUAT

n fixar un objecte a una paret s’ha de tenir en compte el pes que ha de suportar, el material del tac i el material de la paret, així com el mètode de trepat i de fixació més adequat. Els tacs universals permeten adaptar-se a qualsevol material, amb una càrrega lleugera-pesada que varia segons el seu disseny i el nombre de punts d’agafada, mentre que la fixació química és el mètode més adequat per a parets massisses.

Saber más
Adhesivos

CONSELLS PER ESCOLLIR L’ADHESIU CORRECTE

Per tal d’aconseguir unes unions eficaces, és essencial triar el tipus d’adhesiu més adequat segons el material, la força, resistència, rapidesa, flexibilitat, capacitat de reomplir i les condicions de temperatura, així com utilitzar el format més útil i senzill d’aplicar. A més, cal netejar i assecar les superfícies que es volen enganxar, aplicar la quantitat necessària d’adhesiu, respectar els temps d’enganxat i enduriment total, i llegir les instruccions d’ús, consells i precaucions de cada producte.

Saber más